Direkt zum Inhalt
Kostenloser Versand
Vor 16 Uhr bestellt, selben Tag verschickt
Von Stillberaterinnen empfohlen
Persönliche Kundenservice
Jährlich über 50.000 zufriedene Kunden
Kostenloser Versand
Vor 16 Uhr bestellt, selben Tag verschickt
Von Stillberaterinnen empfohlen
Persönliche Kundenservice
Jährlich über 50.000 zufriedene Kunden
Kostenloser Versand
Vor 16 Uhr bestellt, selben Tag verschickt
Von Stillberaterinnen empfohlen
Persönliche Kundenservice
Jährlich über 50.000 zufriedene Kunden
10 Essentiële tips voor (toekomstige) moeders over borstvoeding

10 Essentiële tips voor (toekomstige) moeders over borstvoeding

10 Essentiële tips voor (toekomstige) moeders over borstvoeding

Borstvoeding is een prachtige maar soms uitdagende ervaring voor nieuwe moeders. Of je nu in de voorbereidende fase zit of net begonnen bent met het voeden van je kleintje, deze 10 tips zullen je helpen om je borstvoedingsreis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Van het aanschaffen van de juiste benodigdheden tot aan het hanteren van de beste technieken, lees verder voor advies dat elke nieuwe moeder moet weten.

1. Investeer in een kwalitatieve borstkolf

Een goede borstkolf kan een wereld van verschil maken, vooral als je weer aan het werk gaat of flexibiliteit in je schema nodig hebt. Kies voor een model dat betrouwbaar, efficiënt en comfortabel is, zoals een elektrische borstkolf die zowel enkel- als dubbelzijdig kan kolven. De borstkolven van Youha worden gebruikt door borstvoedingsexperts en wij zijn al meer dan 15 jaar actief in de borstvoedingswereld.

2. Gebruik de juiste maat borstschild of borstschildverkleiner

Een borstschild dat niet goed past, kan pijnlijk zijn en de melkproductie belemmeren. Zorg ervoor dat je de juiste maat hebt die comfort biedt en effectief werkt. Overweeg een borstkolfconsult met een Lactatiekundige om de juiste maat te vinden of meet deze maat zelf op alvorens je een borstkolf gebruikt. Indien je pijn ervaart bij het kolven, stop dan direct en meet nogmaals je tepel(s) op.

3. Hydrateer goed

Blijf goed gehydrateerd. Drink veel water, want borstvoeding geven kan uitdrogend werken. Een goede hydratatie is essentieel voor een optimale melkproductie en fitheid van jou als moeder. Borstvoeding kan namelijk zeer intensief zijn, zorg daarom altijd voor de juiste hoeveelheid hydratatie.

4. Creëer een comfortabele voedingsplek

Richt een rustige, comfortabele plek in je huis in waar je kunt voeden of kolven zonder storingen. Een comfortabele stoel met ondersteunende kussens kan helpen om de voeding aangenamer te maken. Bij het geven van borstvoeding helpt het voor je baby op gefocust te blijven als je in een rustige ruimte de borstvoeding geeft.

5. Slaap wanneer je baby slaapt

Dit is een populaire tip omdat het werkt. Rust is cruciaal voor nieuwe moeders, en slaap wanneer je baby slaapt kan helpen om je energieniveau hoog te houden. Het geven van borstvoeding kan zeer intensief zijn, daarom is een goede rust van groot belang om je lichamelijke herstel te versnellen. Je lichaam kom tot rust, hierdoor verbeter je je productie van moedermelk. 

6. Bewaar en label afgekolfde melk correct

Als je melk afkolft, zorg dan dat je deze goed bewaart. Youha heeft hersluitbare moedermelk bewaarzakjes, zowel met een strip als een dop. Gebruik steriele bewaarzakjes of flesjes, label ze met de datum en tijd, en volg richtlijnen voor hoe lang je de melk kunt bewaren in de koelkast of vriezer.

7. Leer de signalen van je baby te herkennen

Elke baby is uniek in hoe en wanneer hij of zij honger heeft. Door de hongersignalen van je baby te leren herkennen, kun je voeden op vraag wat bevorderlijk is voor de melkproductie en de band tussen jou en je baby. Het is overigens vrij normaal dat je productie afneemt op het moment dat je baby ook minder behoefte heeft aan voeding of wanneer je het aantal voedingen per dag afneemt.

8. Zorg voor goede voeding voor jezelf

Je voeding heeft invloed op de kwaliteit van je borstvoeding. Eet een evenwichtige voeding rijk aan eiwitten, calcium, ijzer, en vitamines. Overweeg om voedingssupplementen te nemen na overleg met je arts. Indien je hier over twijfelt kun je altijd een voedingscoach vragen wat invloed heeft op je borstvoeding.

9. Neem contact op met een Lactatiekundige

Als je problemen ondervindt of gewoon zeker wilt zijn dat alles goed gaat, aarzel dan niet om een Lactatiekundige te raadplegen. Zij kunnen persoonlijke begeleiding en steun bieden tijdens je borstvoedingsavontuur. Het is ook handig om de Youha borstkolven te testen bij een Lactatiekundige bij jou in de buurt. Je kunt hier een overzicht vinden van onze aangesloten Youha partners voor het testen van de Youha borstkolven.

10. Wees geduldig met jezelf en je baby

Borstvoeding kan in het begin een leerproces zijn voor zowel jou als je baby. Wees geduldig en geef jezelf en je baby de tijd om aan elkaar te wennen en de techniek te perfectioneren.

Door deze tips te volgen, kun je een sterke basis leggen voor een succesvolle en voldoening gevende borstvoedingservaring. Onthoud dat elke moeder en elke baby uniek is, dus wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander. Blijf flexibel en open voor het aanpassen van je benadering naar wat het beste werkt voor jou en je baby.

Hinterlasse einen Kommentar

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht..

Warenkorb 0

Dein Warenkorb ist leer

Beginn mit dem Einkauf